Nieuw: content rondom het coronavirus en nieuwe content voor medewerkers

De hele wereld staat dit moment ervan op zijn kop: het coronavirus. Dit brengt onzekere tijden met zich mee voor de mbo-studenten. Het is natuurlijk belangrijk om gezond te blijven, en wat moet je als student doen met al die vrije tijd? Wat zijn de laatste updates rondom de maatregelen? Dit, en meer, is terug te vinden in de content rondom het corona virus.

Verder is er de afgelopen tijd ook gewerkt aan nieuwe content voor medewerkers. De volgende onderwerpen zijn erbij gekomen voor de medewerkers: 

  • Seksuele diversiteit

Het is belangrijk dat er een veilige sfeer heerst rondom seksuele diversiteit. Hierdoor kan iedereen zichzelf zijn. Hoe zo’n veilige sfeer gecreëerd kan worden valt te lezen op de pagina van seksuele diversiteit 

  • Pesten

Het komt helaas voor dat studenten gepest worden. Om pestgedrag aan te pakken is deze pagina opgezet. Hier kun je onder andere lezen hoe je pestgedrag kunt herkennen en wat je moet doen als er een pestincident heeft plaatsgevonden.

  • Concentratieproblemen

Sommige studenten hebben moeite om zich goed te kunnen concentreren. Als docent kun je aantal dingen doen om de concentratie te verbeteren. Wat je precies kunt doen als docent? Dat is terug te vinden op de concentratieproblemen pagina. 

  • Radicalisering

Radicalisatie onder jongeren is helaas nog steeds een probleem. Op deze pagina valt onder andere te lezen hoe een radicaliserende student herkent kan worden en hoe er gehandeld moet worden als er concrete vermoedens zijn rondom radicalisering.  

  • Beginnende docenten

Om beginnende docenten een steuntje in de goede richting te geven is deze pagina opgezet. De beginnende docenten kunnen hier terecht voor tips gedurende hun eerste weken.  

  • Studieloopbaanbegeleiding

Je kunt als docent ook studieloopbaanbegeleider zijn van een klas. Hoe je een goede invulling geeft aan je functie als studieloopbaanbegeleider? Die vraag wordt beantwoord op de studieloopbaanbegeleiding pagina.