Universitair Medisch Centrum Utrecht

Check it is een product van PAZIO, onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). PAZIO richt zich op de ontwikkeling van digitale zorg en het verbeteren van de toegankelijkheid van de zorg via digitale routes.

Missie

Check it is een sociale onderneming en we geloven in  een betere toekomst voor jongeren wanneer zij hun studieloopbaan succesvol doorlopen. Check it wil hen preventief informeren en signaleren op psychosociale en loopbaan georiënteerde vraagstukken. Check it gelooft in samenwerking en kennisdeling door (kosteloze) content deling tussen de verschillende scholen en het bevorderen van kennisoverdracht tussen onderwijsinstellingen en hulpverleningsdiensten. Check it hecht waarde aan persoonlijke aandacht, tijd en advies voor haar klanten.

Visie

Check it zorgt ervoor dat onderwijsinstellingen het begeleidingsaanbod aan hun studenten kunnen uitbreiden met een online component. Dit portaal past bij de (online) leefwereld van de student en is veilig, laagdrempelig, betrouwbaar, anoniem en kosteloos voor de student. Hierdoor zal de student meer kans hebben op een succesvolle studieloopbaan.

Ontstaan van Check it

Binnen ROC Midden Nederland bestaat de overtuiging dat de zelfredzaamheid van studenten bij het zoeken van hulp en ondersteuning moet toenemen. Minder zorgen voor en meer empowerment. Daarnaast zijn de cijfers over het voortijdig schoolverlaten binnen het MBO aanleiding om kritisch te kijken naar het bereiken van studenten die vanwege persoonlijke omstandigheden voortijdig vertrekken. Samen met PAZIO, ROC Midden Nederland, hulpverleners en studenten is Check it in 2013 ontwikkeld. Al snel sloten andere onderwijsinstellingen zich aan bij Check it.

Check it is uitgegroeid tot een e-support portaal en app dat waar meer dan 100.000 studenten gebruik van kunnen maken bij hun zoektocht naar antwoorden op psychosociaal of loopbaan gebied.

Het team

Amy Engel-van Kooten
Projectmanager
André Dekker
Directie
Bart van Donselaar
Product Owner
Dorien Elsinger
Projectmanager
Ernst de Klein
Finance
Joey Haas
ICT-ondersteuner
Marieke van Osch
Management assistente
Petra Schimmel
Projectmanager

Werken bij

Check it is een organisatie die onderdeel is van het UMC Utrecht, maar zelfstandig werkt. Wij bieden een online portaal voor studenten dat antwoord geeft op vragen over studieloopbaan, psychosociaal welbevinden en leefstijl. Ons kantoor staat in De Bilt. Wil je meer weten over werken bij Check it, neem dan contact op met André Dekker.

Momenteel hebben wij geen openstaande vacature.

Stage bij Check it

Wij hebben regelmatig plek voor stagiaires. Je kunt een meewerk- of onderzoeksstage uitvoeren bij Check it, op verschillende gebieden: grafische vormgeving, communicatie, marketing, office management, productmanagement of ICT.

Volg jij een mbo, hbo of universitaire opleiding en heb je affiniteit met zorg, welzijn of onderwijs? En ben je geïnteresseerd in innovatie en digitale ontwikkelingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. Heb je vragen of wil je meer informatie, dan kun je ook bellen naar 088 755 86 48 en vragen naar Dorien Elsinger.