Zò gaat Check it voor het hbo eruit zien

Al langer zijn we ervan overtuigd dat Check it niet alleen mbo-studenten, maar ook vo-, hbo- en wo-studenten kan helpen. Vanaf februari tot de zomer heeft bij ons een stagiair onderzoek gedaan naar de vraag hoe deze ‘hbo Check it’ er dan uit zou moeten zien. Dirk de Kleijn volgt zelf de opleiding bedrijfskunde MER aan de Hogeschool Utrecht. Aangezien hij zelf tot de doelgroep behoort de ideale kandidaat om dat voor ons uit te zoeken.

Zijn conclusie: Het huidige aanbod van Check it voldoet ook aan de behoeften van hbo-studenten. Het biedt hen de mogelijkheid problemen te (h)erkennen, snel en laagdrempelig een oplossing te vinden voor klachten, hierbij eigen regie te houden en anoniem te kunnen blijven. In het aanbod van Check it moeten wel een paar dingen worden toegevoegd om beter in te spelen op de behoeften van hbo-studenten, namelijk: specifieke aandacht voor omgaan met prestatiedruk, begeleiding bij het vinden van een goede balans tussen werk en privé, gepersonaliseerde feedback, mogelijkheid voor peer support en informatie over financiële oplossingen (subsidies) wanneer studenten dreigen te vertragen. Ook moet Check it niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels worden aangeboden. Daar gaan we dus mee aan de slag! 

Wilt u Check it aan uw (hbo-)studenten aanbieden om hun welzijn te verbeteren? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek.  

Dorien