Eerste online editie van de Check it Community

Bij Check it hebben we veel ervaring met online studentenbegeleiding. Maar één van de weinige dingen die we (nog) niet online deden is onze halfjaarlijkse Check it Community*. In verband met het coronavirus kon het deze keer niet anders, dus 16 juni 2020 was het dan zover: de eerste online editie van de Check it Community.

Mirro zelfhulp gaf een korte presentatie van de mogelijkheden. ROC Midden Nederland biedt de Mirro zelfhulpmodules al een tijdje aan via Check it. Daarna hebben de onderwijsinstellingen onderling tips en vragen gedeeld. Zoals vaker tijdens de Community kwam promotie van Check it binnen de school ter sprake. Het schrijven van een vlog voor studenten en docenten, en dan te koppelen aan een onderwerp dat op Check it staat, werd besproken. De drie stagiaires van Check it vertelden over hun onderzoeken. Ook is er een Slack groep opgezet om door het jaar heen laagdrempelig ideeën en ervaringen uit te wisselen. Productief uurtje zo, dus geslaagd!  

*Ieder half jaar komen alle scholen die Check it inzetten bij elkaar om nieuwe ontwikkelingen en ervaringen met elkaar uit te wisselen.   

Dorien