mei 2018 | Publicatie Nederlands Jeugdinstituut 

‘Betere hulp aan mbo-studenten met psychische problemen. Best practices verzameld’
Mbo-scholen zoeken naar manieren om de mentale gezondheid van hun studenten te verbeteren. Om inzicht in de aanpak te krijgen, bezochten zo’n 60 professionals in het mbo en de (jeugd-)ggz op 29 mei hierover een uitwisselingsbijeenkomst. De gedeelde best practices staan ter inspiratie beschreven in dit magazine. Ook vertellen drie experts hoe de psychische hulp aan mbo-studenten beter kan. Jeugdarts Wico Mulder noemt Check it als voorbeeld van laagdrempelige online hulpverlening voor jongeren.  Lees de publicatie.

maart 2018 | Conferentie Onderwijsvernieuwing en ICT

‘Conferentie Onderwijsvernieuwing en ICT – Kultuer & Mienskip 2018’
Op 7 en 8 maart 2018 vond de Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT plaats in Leeuwarden. Checkt it heeft samen met ROC De Leijgraaf een presentatie verzorgt over Check it en de lessons learned. Meer informatie over deze conferentie.

 

december 2017 | Eindhovens Dagblad

‘Les in omgaan met geld op Ter AA’
Zorgen dat leerlingen niet in de schulden komen, daarop zijn de lessen gericht die ROC Ter AA gaat geven. Lees het volledige artikel.

november 2016 | Ronduit Rijn IJssel

‘Gluren bij de buren: ROC Midden Nederland. Chatten en online coaching voor studenten’
Voortijdig schoolverlaten (vsv) is een hot topic in het mbo. ROC Midden Nederland werkt sinds 2014 met Check it, een online portaal met studie- en loopbaaninformatie en e-coaching. Hoe werkt dit en wat zijn de effecten op vsv? Lees het volledige artikel.

september 2016 | Profiel

‘Check it app’
Projectleider Lilian Zuiderwijk sprak ik in 2016 met Profiel, het Platform voor professionals en studenten in beroeps- en levensonderwijs.

augustus 2016 | Trouw

‘App houdt leerlingen ROC binnenboord’
ROC Midden Nederland ontwikkelde ‘Check it’, waarmee studenten dag en nacht raad kunnen vragen. Lees het volledige artikel.

augustus 2016 | NU.nl

‘App zorgt voor fors minder uitval op mbo-school’
Een mobiele app zorgt er op het ROC Midden Nederland voor dat het aantal leerlingen dat vroegtijdig en zonder diploma stopt met school, daalt met 20 procent. Lees het volledige artikel.

juni 2016 | Profiel Vaktijdschift

‘Chatten met de online-coach’
Jongeren zijn constant online. Met dit gegeven als uitgangspunt bedacht ROC Midden Nederland ‘Check it’, een portaal met studie- en loopbaan- informatie, én met de mogelijkheid om te chatten en e-afspraken te maken met hulpverleners. Mede door deze website is het voortijdig schoolverlaten verminderd. Inmiddels haken andere roc’s erbij aan. Lees het volledige artikel.