Webinar | Check it voor medewerkers

In navolging van Check it voor studenten is er ook hard gewerkt aan een Check it voor medewerkers.

Op Check it voor medewerkers kan je straks informatie, tips, verwijzingen, onderbouwing en inspiratie voor jouw dagelijkse werk vinden. Over onderwerpen waar jij tegenaan loopt, waar jij beter in wilt worden of waar jij je collega’s mee wilt ondersteunen. Handvaten hoe om te gaan met bijv. dyslexie, ADHD en armoede in de klas. Maar ook informatie over groepsdynamica en oplossingsgerichte gespreksvoering.

De informatie op de pagina’s is met zorg samengesteld uit verschillende bronnen en gebaseerd op ervaring met ‘wat werkt’ in de praktijk van het mbo.

Op dinsdag 8 februari 2022 van 15.00 tot 16.00 uur zullen wij www.checkitvoormedewerkers.nl feestelijk én met een inhoudelijk programma online lanceren. Wil je dit niet missen? Geef je dan op via het aanmeldformulier hiernaast.

Na jouw aanmelding krijg je kort voor de bijeenkomst een e-mail met een Teams link en overige praktische informatie om de bijeenkomst digitaal te volgen. 

Programma

15.00 uur | Opening

15.05 uur | Waarom Check it voor medewerkers?

15.10 uur | Gebruiker aan het woord
Lydia Heuff (werkzaam bij het Centrum voor Studentontwikkeling op ROC Midden Nederland met een expertise op passend ondersteunen) over de mogelijkheden van de pagina’s voor medewerkers.

15.20 uur | Keuze uit drie verschillende deelsessies:

Deelsessie 1: Zó motiveer je jouw studenten
Jairus Vriens zat nog helemaal niet zo lang geleden zelf in de (mbo) schoolbanken. Hij weet dus als geen ander wat er in het koppie van studenten om gaat. Eerder gaf hij al eens op ROC Midden Nederland aan studenten de workshop ‘take control over your life’. Die kennis brengt hij nu over aan jou.

Deelsessie 2: Kennis borgen
Lia Wensink-van Woudenberg is al jaren verbonden aan ROC Midden Nederland. Zij is loopbaancoach en intern projectleider van Check it. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor het nog beter vindbaar en bruikbaar maken van de kennis en informatie van het Centrum voor Studentontwikkeling voor studenten en docenten. Daar is Lia heel handig in, van het ontwikkelen van een planagenda tot het aanbieden van studiekeuzestappen op Check it inclusief hoe docenten daarmee aan de slag kunnen. Lia deelt dit graag met je.

Deelsessie 3: Positieve gezondheid
Sandra IJpma heeft ruime ervaring als trainer Positieve Gezondheid, maar ook als ambulant begeleider op ROC’s en is nu bezig met de implementatie van Positieve Gezondheid op een middelbare school. Ben je ook benieuwd wat Positieve Gezondheid is en kan betekenen (in het onderwijs)? Ontdek tijdens de sessie van Sandra hoe eigen regie en veerkracht centraal staan bij de inzet van de jongeren tool Positieve Gezondheid.

15.50 uur | Lancering en afsluiting

Aanmeldformulier

  Uw naam*

  Organisatie*

  Functie*

  Uw email*

  Uw bericht (optioneel)

  *=verplichte invoer